Stenkvista GoIF

Referat: Sjösa IF - Stenkvista GoIF

Den här matchen liknade i mångt och mycket matchen mot Skogstorp.
Först var man väl nästan orolig att det skulle bli någon match, så som regnet plötsligt vräkte ner en timme före match. Fast, dettta är ju inte speedway... även om vi satte ganska bra fart, runt runt i högervarv.
Dock är det fortsatt så att vi inte skapar chanser sett till vad vi har för spel. Vi var ivriga framåt och kanske slog lite för tidiga inlägg, alternativt inte fyllde på i boxen tillräckligt fort.
Gästerna å andra sidan gjorde det lite enklare och rakare för sig och skapade chanser på omställningar. Vid en av dessa skapades en målchans som det blev retur på och vips stod det 0–1.
Det var dock inget som bröt ner vår moral. Max kom in, hade strax kvitterat till 1–1 och när han klev av med ljumskkänningar tolv minuter senare hade han gjort ett äkta hattrick.
Spelet var från vår sida utsökt i första halvlek, men det var det här med halvtidspauser. Om vi repade mod i halvtidspausen mot Standard då vi låg under så var den här pausen lika karaktärsförstörande som den mot Skogstorp. Vi slutade spela. Kanske sög mattan musten ur oss och det märktes på kropparna. Andra halvan av andra halvlek hade vi ingen avbytarbänk. Vi hade en skadebänk. Den som kunde gå gick på knäna. I övrigt? Baksida. Kramp. Bruten tå. Söndersparkad fot. Ljumske. Råde, som gått av tidigt med smärta, sparkades ner, svor en ramsa och gick av igen. Johnny som var bra sliten fick hoppa in igen. Alban fick känningar och Max som knappt kunde röra sig ”gick” in på topp igen. Osv.
När gästerna reducerade till 3–2 med fyra ordinarie minuter kvar tittade undertecknad upp mot matchklockan och konstaterade: det är för mycket tid kvar. Det skulle dessutom bli en stopptid på närmare tio minuter för alla skadeavbrott. Under en av dessa minuter kom mycket riktigt kvitteringen. En kvittering som gästerna kände sig synnerligen glada och nöjda med och ja, kommer man tillbaka och reducerar och kvitterar sent så är det en vunnen poäng. ”Ingen skit nu!”, hördes det från de gråklädda herrarna. De föll hem och vi lyckades någonstans hitta kraft för en forcering och i typ minut 98 fick Anton fin träff efter frisparksflipper... bara för att se bortamålvakten göra en fin räddning nere vid sin vänstra stolpe. Strax därpå gick slutsignalen och vi får konstatera att vi är inne i vår värsta svacka poängmässigt sedan omstarten för två år sedan. Fyra raka matcher utan seger. Om än bara en förlust på dessa fyra matcher. Kan vi låta OIK sota för detta hemma på deras heltäckningsmatta? Tja, vi får väl se om vi får ihop en matchtrupp först...